Samenwerking


De 6 apotheken in Ede zijn met elkaar verbonden in één maatschap met meerdere eigenaren. Hierdoor vindt verregaande samenwerking plaats. Het voordeel daarbij is dat efficiënter gewerkt wordt, waardoor minder tijd nodig is voor administratieve taken en meer tijd over is voor de patiënt. Het laatste betekent niet altijd dat deze tijd aan de balie wordt ingezet. Ook achter de schermen wordt deze tijd benut in de vorm van medicatiebeoordelingen en projecten ter verbetering van zorg voor patiënten.

Waarin wordt zoal samengewerkt? Een aantal zaken hebben de apotheken niet allemaal meer apart. Zo is er een gezamelijke bezorgservice, worden alle bereidingen door apotheek Weideman verzorgd en is er één kwaliteitssysteem voor alle apotheken. Daarnaast wordt ook zoveel mogelijk de service met elkaar afgestemd. Alle openingstijden zijn bijvoorbeeld gelijk, maar ook de afspraken met de artsen met betrekking tot het afhalen van geneesmiddelen zijn hetzelfde. Ook hebben alle apotheken kluisjes voor het afhalen van chronische medicatie binnen en buiten openingstijd (klik hier voor meer informatie over de kluisjes).

Activiteiten voor patiënten, zoals informatieavonden en themaweken, worden ook gezamenlijk georganiseerd. Hierbij kunt u denken aan een thema-avond met informatie over een te hoog cholesterol, maar ook bijvoorbeeld aan het gratis meten van uw bloedglucose tijdens de diabetesweek. Als er binnenkort weer iets georganiseerd wordt, kunt u dit hier vinden.